Başkent Oslo’nun merkezinde olan Mimarlık ve Tasarım Okulu sayesinde yabancı öğrenciler, kolaylıkla ülkeye adapte olabilmektedir. Oslo her yıl birçok turisti ağırlar ve şehirdeki yabancı nüfus da oldukça fazladır. Bu sayede öğrenciler Norveçce bilmeseler dahi şehirde kolaylıkla yaşayabilmektedir.
1945 yılında araştırma odaklı bir yüksekokul olarak kurulan Oslo Mimarlık ve Tasarım Okulu; yüksek lisans ve doktora derecesinde eğitim vermektedir. 600’e yakın öğrencisi bulunan üniversitede program dili İngilizce’dir.
Adaylar mimarlık, tasarım, şehircilik ve peyzaj alanlarında yüksek lisans programlarını tercih edebilirler. Sonrasında ise bu alanlarda uzmanlaşabilirler. Alanında uzman profesörlerle ve öğrencilerin yeteneklerini uygulamalı derslerde pratiğe dökmesini amaçlayan Oslo Mimarlık ve Tasarım Okulu; her yıl birçok uluslararası öğrenci tarafından tercih edilmektedir.

Öğrencilerine okulda ve anlaşmalı olduğu kurumlarda alanlarına yönelik staj ve iş imkanları da sunan Oslo Mimarlık ve Tasarım Okulu; aynı zamanda büyük şirketlere yaptığı tanıtım gezileri ile de öğrencilerine sektörü yakından görme imkanı sağlar.
Norveç’te eğitim almayı düşünüyorsanız, Norveç’te Üniversite Eğitimi adlı makalemizi okuyabilirsiniz.