Çekya Vize Başvurusu

Yabancı bir ülkeye girebilmek için o ülke makamlarından resmi olarak izin alınmalıdır. Bu izinlerin kuralları ve işlem süreçleri ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Bu anlamda konuyla ilgili profesyonel şirketlerle çalışmak size hem zaman hem de para kazandıracaktır.

Çek Cumhuriyeti (Çekya): Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Çekya Vizesi Gerekli Belgeler

  • Eksiksiz ve ingilizce olarak doldurulmuş, tarih atılmış ve 2 yerden imzalanmış BAŞVURU FORMU
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş, tarih atılmış ve imzalanmış EK BİLGİ FORMU (Istanbul başvuruları için zorunludur.)
  • Bir başvuru sahibinin pasaportuna kayıtlı olan diğer kişiler (reşit olmayanlar) ayrı başvuru formları doldurmalıdır. Vize aynı seyahat belgesine yapıştırılacaktır ve tüm vize sahipleri için en az 2şer boş sayfa içermelidir.
  • Pasaportun kimlik bilgileri sayfası ile son 3 yıla ait Schengen vizelerin ve mühürlerin olduğu sayfaların fotokopisi gerekmektedir. Pasaportunuz son 10 yıl içinde alınmış olmalı ve dönüşünüzden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Bu seyahatinizde size eşlik eden biri varsa ve o kişinin seyahati kapsayan geçerli vizesi varsa, o vizenin fotokopisini de başvurunuza eklemeniz gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi ve evli olan kişiler için mutlaka evlilik cüzdanı
  • 35×40 mm ölçülerinde son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz 2 fotoğraf
  • Tüm Schengen Ülkeleri için geçerli , ayakta, yatakta, bütün tedavi masrafları ve hastalık veya vefat halinde ülkeye dönüş masraflarını da kapsayan minimum 30.000 € teminatlı seyahat sigortası (ıslak imza kaşeli olmalı ve gidiş tarihinden bir gün önce başlayıp dönüş tarihinden bir gün sonra bitmelidir ve doğum tarihi gün/ay/yıl olarak muhakak yer almalıdır)
  • Öngörülen gidiş-dönüş tarihlerinde uçak rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler sunulmalıdır.. Bir kaç ülkeye birden gidiliyorsa, ülkeler arası geçişi gösteren uçak, tren ya da otobüs rezervasyonları da eklenmelidir.
  • Öngörülen seyahat süresince düzenlenmiş otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler sunulmalı ve başka ülkeleri de kapsayan bir tura gidiliyorsa, o ülkelerdeki otel rezervasyonları da aynı şekilde eklenmelidir.(Tüm rezervasyonlarda otelden konfirmasyon alınmalı ve otelin kasesi ile imzası yer almalıdır. Aracı şirketlerin imza ,kaşesi kabul edilmemektedir.Ayrıca her başvuru sahibinin adı ve soyadı otel rezervasyonunda mutlaka yazmalıdır!)

Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler:

Son üç aylık hesap hareketlerini gösterir güncel banka hesap dökümü (Kalınan her gün için günlük 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmelidir) (bankadan kaşeli ve ıslak imzalı) ya da orijinal ve güncel banka hesap cüzdanı (tutar Ankara başvuruları için günlük 130 TL’den hesaplanmalıdır.) kredi kartı hesap özeti de eklenmelidir.
masraflar başvuru sahibinin dışında başka biri tarafından karşılanıyorsa eğer; karşılayan kişiden masrafların kendisi tarafından karşılandığını kabul eden imzalı dilekçe ve o kişiye ait son üç aylık banka hesap dökümü eklenmelidir. Banka hesabı yukarda belirtildiği gibi olmalıdır. Sadece reşit olmayan başvurular ya da birlikte seyahat eden eşler birbirine sponsor olabilir diğer bütün başvuru sahipleri şahsi hesap hareketi sunmalıdır.

Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:

Başvuru sahibi çalışan ise:

  • Şirketinin antetli kağıdına yazılmış, seyahat tarihlerinin belirtildiği işveren mektubu ve/veya izin onayı (ıslak imza kaşeli)
  • Şirketin imza sirküleri, son 6 ay içerisinde alınmış ticaret odası kaydı,faaliyet belgesi ve ticaret sicil gazetesinin kopyası, vergi levhası
  • SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve güncel SGK “hizmet dökümü”(Ankara başvuruları için ıslak imza kaşeli ya da e-devletten barkodlu çıktı getirilmelidir)
  • Son üç aya ait maaş bordroları (ıslak imza kaşeli) (İstanbul başvuruları için, ek olarak maaşınızın yattığı bankadan da imzalı ve kaşeli olarak son 3 aylık maaş hesabı sunmanız gerekmektedir.)

Başvuru sahibi çiftçi ise;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi (ıslak imza kaşeli)

Başvuru sahibi şirket sahibi ise:

  • Şirketten alınan pozisyonu ve seyahati onaylayan yazı (ıslak imza kaşeli)
  • 4B Bagkur dökümü (ıslak imza kaşeli)
  • Şirketin son 6 ay içerisinde alınmış ticaret odası kaydı, faaliyet belgesi,imza sürküleri ve ticaret sicil gazetesinin kopyası
  • Vergi levhası

Başvuru sahibi emekli ise:

  • Emekli maaşını gösterir belge (güncel banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)(ıslak imza kaşeli)

Başvuru sahibi öğrenci ise:

  • Öğrenci Belgesi (E-Devletten alınmış ve kare kodlu olmak zorundadır.)
    Ankara başvurularında okuldan alınmış ıslak imzalı, kaşeli,güncel öğrenci belgesi istenmektedir.