
Eötvös Lorand Üniversitesi – ELTE, Macaristan’ın başkentinde bulunan devlet üniversitesi 1635 yılında kurulmuştur. Üniversite 1950 yılından itibaren üniversite yeniden düzenlendi ve bugünkü adını aldı. Dünyaca ünlü fizikçi Loran Eötvös profesörlerinden biri olarak seçildi.
Son zamanlarda Tuna Nehri’nin doğal kıyılarında yeni bir kampüs inşa edildi. Şuanda üniversitenin 8 fakültesi bulunmaktadır. Eğitim ve Psikoloji, Beşeri Bilimler, Bilişim, Hukuk, İköğretim ve Okul Öncesi Eğitim, Bilim, Sosyal Bilimler ve Özel İhtiyaç Fakültesi’dir.
ELTE Budapeşte Üniversitesi
Üniversite, dünyadaki en prestijli ve kaliteli Dil-Tarih-Coğrafya-Edebiyat bölümlerine sahiptir. Elte’de üniversite eğitimi için herhangi bir sınav şartı aranmamaktadır. Elte’de okuyacak öğrenci adayların B2 seviyesinde İngilizce yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir. Dil yeterliliğine sahip olmayan öğrenciler üniversitenin bünyesinde 1 yıla yakın eğitim alabilmektedir.
Üniversite tarafından verilen diploma dünya çapında tanınmaktadır. Ve üniversitenin vermiş olduğu dersler tüm Avrupa ülkeleri tarafından akredatisyona da sahiptir.
Son yüzyıl boyunca, Eötvös Lorand Üniversitesi’nde dünyaca ünlü birçok bilim adamı ve dört nobel ödülü sahibi öğretmenleri ve mezunlar arasında yer aldı. Üniversitenin öğrenci sayısı 28.000’e ulaşmıştır ve 1800 yüksek nitelikli eğitim kadrosuna sahiptir.
Eötvös Lorend Üniversitesi Bölümleri ve Ücretleri
İngilizce Hazırlık 1 YIL 2980 Euro
Lisans Programları İngilizce
İngiliz ve Amerikan Çalışmaları 4400 Euro
Uygulamalı Ekonomi 4800 Euro
Bilgisayar Bilimleri 6000 Euro
Uluslararası İlişkiler 4800 Euro
Makine Mühendisliği 6000 Euro
Sosyoloji 4800 Euro
Psikoloji 8400 Euro
Yüksek Lisans Programları
Biyoloji 8380 Euro
Kimya 8380 Euro
Amerika Çalışmaları 4400 Euro
İngiliz Dil Çalışmaları 7000 Euro
Matematik 8380 Euro
Fizik 8380 Euro
Çevre Bilimleri 8380 Eur
Meteroloji 8380 Euro
İnsan Kaynakları Danışmanlığı 3800 Euro
Macaristan’da Üniversite Eğitimi detaylı bilgi için tıklayın