Amerika Öğrenci Vizesi Başvurusu

Amerika F-1 Öğrenci Vizesi

Amerika’da dil eğitimi almak isteyenlerin, F1 vize çeşidine başvuru yapması gerekmektedir. Amerika öğrenci vize işlemlerine dil eğitimine başlamayı düşündüğünüz tarihten en az 4 hafta önce başvurmanızı öneririz. Bu başvuruda vize işlemlerinde kullanmanız için gerekli başvuru formlarını ve I–20 ögrenci belgeniz tarafımızdan Amerika’dan getirtilecektir.

Erken başvurmak ve istenilen belgeleri sağlamak vize almak için tek başına yeterli değildir. Her öğrenci adayının akademik ve kişisel geçmişi farklı olduğundan öğrenci vizesi için aynı anda başvuran iki öğrenciye farklı sorular sorulabimektedir ve farklı vize prosedürleri uygulanabilmektedir. Aşağıda açıklanan vize işlemleri ve gerekli belgeler genel bilgi verme amacını taşımaktadır, vize memurlarının inisiyatifine bağlı olarak farklı belgeler de talep edilebilmektedir.

Vize Belgeleri

En az 6 ay geçerli pasaport

Pasaportunuz Amerika’ya giriş yapmayı düşündüğünüz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır.

I–20 öğrenci kabul belgesi

Amerika da kaydolduğunuz dil okulunun onaylayıp gönderdiği belgedir. (Bu belge eğitim danışmanlarımızca Amerika da dil eğitimi alacakları okuldan getirtilecektir.)

5cm x 5cm boyutlarında bir adet vesikalık fotoğraf

Fotoğrafınız kesin olarak belirlenmiş kurallara uygun olmalıdır. Fotoğrafta aranılan kurallar şunlardır:

  1. Fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır. Tüm yüzü kaplayan fotoğraf doğrudan kameraya bakar şekilde çekilmiş olmalıdır.
  2. Yüz fotoğrafın yaklaşık yüzde 50’sini kaplamalıdır.
  3. Fotoğrafın arka fonu beyaz renkte olmalıdır.
  4. Fotoğrafın boyutları 50 mm x 50 mm olmalıdır ve baş fotoğrafın ortasında yer almalıdır. Saçın üst kısmından çenenin alt kısmına kadar olan baş mesafesi/uzunluğu 25 mm – 35 mm olmalıdır. Göz seviyesi de fotoğrafın alt hizasından itibaren 28 mm – 35 mm olmalıdır.
  5. Fotoğraf başvuran kişiyi açık şekilde tanımlamalıdır.
  6. Başvuru sahipleri düzgün giyinmiş olmalı ve şapka ve benzeri aksesuarlar takmamalıdır. Eğer başvuru sahibi başörtüsüyle örtünmek zorundaysa fotoğrafta iki kulak ve alın açıkça görünmelidir.
  7. Fotoğraf çerçevesiz basılmalıdır.
  8. Arka fonu desenli veya koyu renkli fotoğraflar kabul edilmez.
  9. Hızlı çekim fotoğraflar ya da dijital kalite fotoğraflar kabul edilmemektedir. Fotoğraflar standart muamele gerektiren film kullanılarak standart tek lens refleks tipi fotoğraf makinesiyle çekilmelidir.

Vize Başvuru Ücreti

Amerika Vize ücreti 160 ABD Doları’dır. Vizeniz onaylansın veya onaylanmasın, bu ücret iade edilmez.

SEVIS Ücreti Ödendi Belgesi

Amerika’da eğitim görmek isteyen öğrenciler için zorunlu olan Öğrenci Takip Sistemi (SEVIS) ücreti 200 ABD dolarıdır. Bu ücret, ilgili ABD devlet kurumuna internet üzerinden ödenir. Bu ödemeyi yapmadan vize başvurusunda bulunamazsınız.

DS–160 Başvuru Formu

Bu form tarafımızdan eğitim danışmanlarınca doldurulacaktır.

Diploma veya Öğrenci Belgesi

Üniversite mezunuysanız geçici çıkış belgesi veya diploma fotokopisi; öğrenciyseniz son bir kaç hafta içinde alınmış öğrenci belgesi; eğitiminize ara vererek yurtdışına çıkıyorsanız okuldan alınacak izinli veya kaydınızı dondurmuş olduğunuzu gösterir belgeleri sunmalısınız.

Eğitim Sertifika ve Belgeleri

Daha önce dil kursuna gittiyseniz devam sertifikası veya okuldan alınmış hangi sürelerle hangi kura gittiğinize dair devam yazısı, varsa aldığınız veya almakta olduğunuz sertifika programları, meslek eğitim programları vb belgeler.

Aile Belgeleri (Evli iseniz)

Evlilik Cüzdanı, eşinizin ve çocuklarınızın kimlik fotokopileri.

Mali Durum Belgeleri

Aşağıda açıklanan belgelerle yurtdışında bir işte çalışmadan, tamamen kendi imkânlarınızla eğitim alacak düzeyde maddi olanaklara sahip olduğunuzu ortaya koymanız beklenir. Bankada en az 3 ay süreyle hareket gören nakit birikiminiz olmalıdır. Birikimleriniz tamamen size veya ailenize ait olmalıdır. Göstereceğiniz paranın kaynağı çok önemlidir. Borç, kredi veya emanet olarak aldığınız paralar kabul edilmeyebilir.

Öğrenciyseniz veya bir işte çalışmıyorsanız;

  • Ailenizin tüm ev ve arsa tapu fotokopileri;
  • Ailenize veya size ait tüm banka hesap cüzdanlarının aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri;
  • Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı -finansal garanti belgesi;
  • Otomobil ruhsat fotokopileri -varsa;
  • Kredi kartı ekstreleri;
  • Aileniz maaşlı çalışıyorsa, çalıştıkları işyerinden kaç yıldır çalıştıklarını ve şu anki görevini açıklayan resmi yazı, son 3 aylık maaş bordroları, SSK işe giriş bildirgesi;
  • Aileniz serbest çalışıyorsa vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Ticaret Odası Sicil Kağıdı,
  • Varsa – Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleri ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinalleri;
  • Evliyseniz ve eşiniz çalışıyorsa, maaş bordrosu, ruhsat, tapu fotokopileri – varsa.

Kendi işinizi yapıyorsanız veya bir yerde çalışıyorsanız;

  • Ailenize ve size ait tüm ev ve arsa tapu fotokopileri;
  • Ailenize veya size ait tüm banka hesap cüzdanları aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri;
  • Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı;
  • Otomobil ruhsat fotokopileri –varsa;
  • Kredi kartı ekstreleri;
  • Maaşlı olarak çalışıyorsanız, çalıştığınız işyerinden kaç yıldır çalıştığınızı ve şu anki görevinizi açıklayan resmi yazı, eğitiminiz süresince izinli olduğunuza dair yazı, bu yazıyı imzalayan kişinin imza sirküleri, son 3 aylık maaş bordrolarınız, SSK işe giriş bildirgeniz;
  • Serbest çalışıyorsanız, işyerinizin vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Oda Sicil Kâğıdı, imza sirküleriniz, şirket hesabınızla ilgili bankadan alınmış son bakiye durumunu belirten resmi yazı ve son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstresi;
  • Evliyseniz ve eşiniz çalışıyorsa eşinize ait maaş bordrosu, varsa- ruhsat-tapu fotokopileri;

Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleriniz ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinalleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir