Yolculuk nasıl gerçekleşiyor?
Yaz okulu programlarımızda yolculuk ücretleri toplam ücrete dahil edilmemiştir. Gidilen yaz okulu programı grup olarak gerçekleştiriliyorsa uçak bileti dahil programlarımızda bulunmaktadır. Bireysel gidişlerde öğrencilerimizi aileleri havaalanına kendileri götürmektedir.
Gidilen yerde karşılama yapılıyor mu?
Evet. Tüm yaz okulu programlarında bu servis verilmekte, öğrencileri hava alanında okul görevlileri karşılamakta ve öğrencileri konaklamalarına götürmektedir.
Öğrenciler giderken yanına ne almalıdır?
İki ya da üç hafta süren yaz okulu programı boyunca öğrenciler çeşitli, aktivite ve gezilere katıldıkları için, yanlarında bol miktarda spor kıyafetler ve iç çamaşırı götürmelidir. Buna ek olarak, özellikle yaz ayının ortasında bile yağmur yağabileceği göz önünde bulundurularak, bavul hazırlanmalıdır. Öğrencinin bavulunda bulunması gerekenleri şöyle listeleyebilmek mümkündür;
- Her gün için bir çift çorap
- 1 çift spor ayakkabı
- 1 çift terlik
- İç çamaşırı
- 7-8 adet T-shirt
- 1 adet kazak ya da sweat shirt (Kötü havalar için)
- Yağmurluk ya da ince bir mont
- Küçük sırt çantası
- Muhtelif bireysel temizlik ve bakım malzemeleri (diş fırçası vs)
Öğrenci ne kadar cep harçlığı götürmelidir?
Tüm okullarımızda standart gezi ve faaliyet programları fiyata dahildir. Ancak öğrencilerin bireysel özel ihtiyaçları, katılmak istedikleri ekstra faaliyet ve geziler için yanlarında haftalık olarak Fransa için 70-80 EURO götürmelerini tavsiye ediyoruz.
Konaklama nerelerde yapılıyor?
Konaklama genellikle iki farklı seçeneğe bağlıdır.
Aile Yanı Konaklama
Bu seçenekte çocuklar, güvenlik kontrolü yapılmış aileler yanında tek ya da iki kişilik odalarda konaklamaktadır. Odaların standart ölçülerde olması ve odalarda yatak, dolap, çalışma masası gibi temel mobilyaların olması zorunludur. Ev sahibi aileler misafir ettikleri öğrenciler için sabah kahvaltılarını ve akşam yemeklerini hazırlamaktadır. Yemek listelerinin hazırlanmasında çocukların yaşları, alerjileri ve dini kısıtlamaları mutlaka göz önüne alınmaktadır.
Öğrenci Yurdu / Residence Konaklaması
Konaklama için bir diğer alternatif ise öğrencilere toplu konaklama imkanı veren yurt tipi konaklamadır. Bunun için okullar genellikle üniversite yurtlarını ya da özel öğrenci yurtlarını kullanmaktadır. Bu sistemde öğrenciler, program fiyatına göre 1-8 kişilik odalarda kalmaktadır. Kız ve erkek öğrencilerin ayrı odalarda konakladığı bu sistemde tüm öğünleri de bu yurtlar hazırlamaktadır. Yemek listelerinin hazırlanmasında çocukların yaşları, alerjileri ve dini kısıtlamaları mutlaka göz önüne alınmaktadır.
Yurtlarda genellikle kız ve erkek öğrenciler ayrı tutulmaktadır. Çoğu zaman değişik katlar verilirken, bazı yurtlarda ise kız ve erkek öğrencilere farklı odalar verilmektedir. Oda arkadaşları genellikle farklı ülkelerden öğrencilerden oluşturulmaktadır. Bunda amaç, öğrencilerin kendi dillerinden çok, İngilizce kullanmaya zorlanmalarıdır.
Güvenlik uygulamaları nelerdir?
GYG Global Yurtdışı Eğitim olarak okul seçimimizi yaparken en önem verdiğimiz nokta okulun öğrenciler için sağladığı güvenlik ve sigorta tedbirleridir. Konaklama ve eğitim süresince öğrencilerin güvenliği okul ve eğitmenler tarafından yapılmaktadır. Öğrencilerimiz için yolculuk öncesi ve öğrencilerin kalacağı süreleri kapsayan sigorta yaptırmaları tarafımızdan önerilmektedir. Bunun yanı sıra okullarımız özellikle yurtta kalan öğrencilere 24 saat gözetmen vermekte ve özel güvenlik servisi kullanmaktadır. Aile yanında kalan öğrencilerimizin ise eve giriş çıkış saatlaeri program yöneticileri tarafından sıkı olarak kontrol edilmekte ve gerekirse aile tarafından da rapor verilmektedir.
Öğrencilerle iletişim nasıl sağlanıyor?
Özellikle son yıllarda öğrencilerle olan iletişimde aileler genellikle cep telefonlarını tercih etmektedir. Öğrencinin cep telefonu gidecek olduğu ülkelerin hepsinde çalışmaktadır. Ancak bunun için mutlaka önceden telefon şebekenizi uluslararası görüşmelere açtırmalısınız. Buna ek olarak, eğer öğrenci aile yanında konaklıyor ise, kendisine konakladığı ailenin ev telefonundan ulaşabilir, ya da not bırakabilirsiniz.
Ev telefonundan öğrencinin evini araması ise ücret karşılığında olacaktır. Aile yanı konaklama tercih eden öğrencilerin iletişim bilgileri, ailelerine bir hafta öncesinden bildirilmektedir. Yurtlarda kalan öğrenciler ise ailelerini kendilerine tahsis edilen ankesörlü telefonlar aracılığıyla arayabilirler. Bunlara ek olarak, acil durumlarda grup liderlerimiz de iletişim kurulmasına doğrudan yardımcı olmaktadır.
Öğünler ve beslenme ile ilgili uygulamalar nelerdir?
Yaz okullarında tüm öğünler program fiyatlarına dahildir. Öğrencilerimize sabah kahvaltıları, öğle yemekleri ve akşam yemekleri program dahilinde ücretsiz olarak verilmektedir. Aile yanında kalan öğrenciler sabah kahvaltılarını ve akşam yemeklerini aile ile beraber yemektedirler. Aileler, Türk öğrencilerin yemek ve beslenme alışkanlıkları hakkında önceden bilgilendirilmekte, yemekler domuz eti vs gibi ürünler kullanılmamaktadır.
Yabancı dil eğitimi ve sınıfların oluşturulması hakkında bilgi verir misiniz?
Yaz okullarımıza katılan öğrencilerimiz ilk gün yapılan seviye tespit sınavından sonra kendilerine en uygun olan karma gruplarda eğitime başlamaktadır. Grupların çok uluslu yapısının bozulmamasına özellikle önem verilmektedir. Hatta okullarımızın birçoğu bu nedenle sıkı ülke kotaları uygulamakta, her bir ülkeden belirli bir sayının üstünde öğrenci almamaktadır.
Öğrencilerin Türkiye’ye dönüşü nasıl organize ediliyor?
Program genellikle Cumartesi günleri sona ermektedir. Bir veda partisinin ardından öğrenciler grup olarak havaalanına götürülmekte ve yolcu edilmektedir.
Kurs iptal şartları nelerdir?
Her ne sebeple olursa olsun, kursunuzu iptal etmek durumunda kalırsanız, bu durumu en hızlı şekilde tarafımıza bildirmeniz gerekmektedir. Varış gününüzden 30 gün önce, yalnızca depozit ücreti kaybı, varış gününüzden 30 günden daha az bir zaman önce, kurs ücretinin tamamının ödenmesi söz konusudur.
Bir yanıt yazın